dilluns, 24 de setembre del 2007

5.000 nous blocs cada hora


La xarxa incorpora 5.000 nous blocs cada hora, o allò que és el mateix 120.000 blocs al dia. És com si el diari que comprem al quiosc augmentes desmesuradament de pàgines cada dia, però la diferencia rau en el fet que hem de suposar que la informació del diari és contrastada, mentre que la informació dels blocs pot ser fruit d'un rumor, i aquest rumor es converteix en veritat només pel fet que circula per la xarxa, reproduïda en milers i milers d'espais.
Jo diria que existeixen tres grans tipologies de blocs a Internet. La primera, són aquells espais que ens aporten coneixement sobre infinitat de matèries, aficions o temàtiques, i en especial les tecnològiques. La segona, serien aquell regitzell de blocs dedicats exclusivament a difondre opinió personal, com el que estic fent jo mateix en aquest moment, i la tercera, són una barreja dels primers i dels segons.
Exceptuant aquells blocs únicament d'opinió personal, el perill rau en els primers i en els tercers, perquè són aquests els que difonen continguts suposadament verídics. I en aquest cas, per ara, no ens queda més remei que anar separant el gra de la palla, intentant contrastar allò que ens diuen que diuen amb els recursos que tinguem al nostre abast.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gracies per intiresnuyu iformatsiyu