dimecres, 29 d’agost del 2007

Famosos i món local

Llegueixo a la premsa del dia la notícia de la contractació del nedador David Meca per part de l'Ajuntament de Blanes, per un import de 5.800 euros més dietes, per la seva participació a la travessía del port, com un acte de promoció de la ciutat. Independentment de la figura de David Meca com a esportista d'èlit, és evident que tradicionalment sempre hi ha hagut una certa tendencia de les administracions locals a cercar el glamour que no existeix in situ, mitjançant la decoració de personalitats ja siguin del món artístic, social o esportiu, i prova d'això són els multiples pregons de festa major que determinades estrelles mediatiques duen a terme a infinitat de poblacions, malgrat que no tinguin cap mena de relació amb aquestes.
Senzillament em sembla un acte de frivolitat absoluta des de l'òptica de la comunicació i la promoció local, perquè aquest tipus d'accions no aporten res més enllà d'elements decoratius totalment efímers, sense cap vinculació ni continuitat, ni criteri de continguts.
La promoció local s'ha de fer en base a criteris ferms, en funció dels atributs de cada municipi, en base a un discurs ben articulat i amb la solidesa necessaria per donar continuitat. La resta és llençar diners i voler fer veure allò que hom no és.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord. hI ha massa frivolitat amb l'ús dels diners publics

Anònim ha dit...

Això ja sembla aqui hay tomate