dijous, 15 de desembre del 2011

UdG, 20 anys

La celebració del vintè aniversari de la Universitat de Girona no és només una bona notícia per tot el que representa en l'àmbit de la transmissió de coneixement, sinó també perquè Girona estaria molt lluny de la seva realitat actual sense aquesta universitat. La gran transformació de la ciutat es deu també, en gran part, a la mateixa universitat i, sobretot, des d'un punt de vista de dinamisme i vitalitat. El ventall d'aportacions de la UdG a Girona i de Girona a la UdG abasta camps tan diversos com l'economia, el comerç, la cultura, l'urbanisme, les relacions internacionals i el creixement de la mateixa ciutat, i avui, la capital gironina ja no seria viable sense la universitat.

És cert que aquest aniversari no arriba en el millor moment de la Universitat, fruit d'una estructura feixuga i poc eficient i de pocs diners per mantenir-la, però la seva vessant de promoure talent i força a Girona segueix intacta. En els propers anys la UdG té el repte de millorar el seu model de gestió per seguir essent un referent i un pol d'atracció que dóna vida a la ciutat i Girona té el deure de seguir avançant de la mà del talent i del coneixement que aporta la universitat i, en aquest sentit, eines com el Parc Científic han de ser un dels instruments d'aquest desenvolupament.
Aquest aniversari permet avui adonar-nos de la decisió més encertada dels darrers anys a la ciutat, tenir una universitat o no tenir-ne és la distància que hi ha entre tenir futur o no tenir model per afrontar-lo i avui Girona, per sort, té en la seva universitat un motor d'esperança que ha de seguir greixant per no perdre el ritme. Els 20 anys de la UdG són només una primera etapa que ha representat molt per a Girona, però que pot representar molt més, i és aquí on rau la gran joia d'aquest aniversari. http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/12/15/udg-20-anys/536275.html